注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

baby cheryl

http://t.sina.com.cn/1899730693 微博

 
 
 

日志

 
 
关于我

HI,我叫Cheryl。系女装网店店主。 购买女装和美瞳可以加我q,(QQ只用于网购的顾客,平时聊天用微博吧) 或者直接打我手机13560033020 我见度龙猫公仔就会失控。 硪悟靓 性格有少少 大喜小悲

网易考拉推荐

外省来广州打工的一小部分,真系好鬼没素质。好嬲(亲身经历)  

2010-05-19 01:32:01|  分类: 私生活 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

         今日我达地铁啦,由于达地铁噶时间系落班高风期,人流量特别多。我一入度地铁本身好地地噶,本身车就好多人拉点知有个外省男人,成车都爆满,距背贴住成条地铁柱`甘都算啦当距累。

 

      点知距双手向后箍住条柱摆埋poss。旁边有四个女(包括我)人多度没地方扶,我地都算啦。

 

     然后距有一阵没挨,我地就扶住啦点知我地一扶就继续挨,距应该感受度我地只手扶住拄噶,望都嘸望,道歉都没道歉,一句悟好意思,对不起都没耩过!好鬼没素质,甘多人好心距累挨住我悟反对,仲要摆埋poss(距160左右着好土噶黄白格条衫,主要系距行为令距样衰),以为自己好型啊,双脚悟挨柱`合并,成身挨住条柱。我地D女仔,距挨住半边,我地只用两只手指扶住,人又多又逼。

一D绅士风度都没。(至少广州噶没几多个会甘囖,当然素质好D噶外省人,都悟会甘做!)

 

     然后我同DF耩,几鬼后悔没把距相影低放上网帮距宣传下啊!离广州打工悟紧要,但要文明啊嘛,我对有素质噶外省人悟反感,仲好支持。但呢D甘噶行为我真系好鄙视。

 

     有次系车上,几个捞头系车上大大声耩野,慌死人地悟知道距地系度“欢谈”,距耩普通话就算啦,耩家乡话,仲要大大声,又悟系好听,粗老到。成车人都望住距仲继续耩,由一上车耩到落车,仲好意思继续耩落去,人地悟耩距系因为大家都文明。仲要甘作撞,好似悟吸引人地眼光距地就浑身悟自在,系街上没问题啊,但呢个系车上!

 

    仲有外省离广州抢劫,打劫,随地吐痰,丢垃圾(广州噶女仔男仔,没几多个会随便丢的吧基本,都会丢垃圾桶,呢D就系素质!)

 

    距服装眼光大家悟同悟紧要!但系仲要扮度好型甘吸引D女仔,有D仲会吹哨对女仔。真系好无奈。有D仲只着背心仔(成身汗),着条短裤(系类似睡衣)拖鞋就出街了,如果距系好勤劳噶民工叔叔我悟会介意。但系距地系好后生咖,行到甘繁荣噶街上面,距悟觉得形象市容咩,以为肌肉好多吗,北京路啊系!甘多人流噶地方。

 

    以上观点,只对没素质噶外省人耩噶,有素质噶我悟会甘耩,我立场好中立噶。成日话广州排外,甘我地点解排外呢?就系因为呢D甘悟文明噶行为。希望有改进啦。对于高素质噶外省朋友,我悟会甘同距耩,我仲会好欢迎距离广州!一句话耩晒,素质系令人尊重你噶基本条件。

  评论这张
 
阅读(158)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017